Michelin Alpin 5 gumiabroncs képe

Michelin Alpin 5

225/55R17 97H

téli gumi
személygépkocsi
kátyúgarancia
ingyenes szállítás
Rendelésre
71dB

Figyelem! A termék jelenleg nincs raktárkészleten, a pontos ár és elérhetőséggel kapcsolatban keresse ügyfélszolgálatunkat!

59 840 Ft
db

Michelin
A vállalatot 1889 –ben alapította a két testvér André és Eduard Michelin Franciaországban. Mára a világ legismertebb gumiabroncsokat gyártó vállalata, 69 gyár 18 országban, több mint 115 000 alkalmazott a világ számos országában. Szinte minden típusú járműre gyárt gumiabroncsot. A kitűnő minőségű, megbízható hosszú élettartamú abroncsait számos autógyártó vállalat használja fel első szerelésként gépjárművein.

Michelin ALPIN 5:

Az új Michelin Alpin 5 gumiabroncs egy sokoldalú téli gumiabroncs, amely alkalmazkodik a nedves és száraz utakhoz egyaránt. A Michelin francia vállalat a baleseti tesztek tanúsága alapján rukkolt elő ezzel az újítással. A statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy a legtöbb baleset a téli időszakban történik akár nedves akár száraz utakon.

Az új Michelin Alpin 5 gumiabroncshoz forradalmian új gumikeverék került kifejlesztésre, a Helio Compoud technológia negyedik generációs keveréke, amely nagy mértékben befolyásolja a gumiabroncs menettulajdonságait és így a vezethetőségét is. A gyártó nagyobb mennyiségű szilícium-dioxidot (szilika) használt a gumiabroncsok gyártásánál, amely nagyobb biztonságot biztosít nedves és száraz utakon egyaránt. A magasabb szilikatartalom viszont a keverék belsejében egyenlőtlen anyageloszláshoz vezet. A Michelin viszont újítással állt elő és először használt ún. funkcionális elasztomereket, amelyek biztosítják az egyenletes anyageloszlást nagyobb mennyiségű szilika alkalmazásakor. Az így kapott keverék jó tapadást nyújt nemcsak nedves felületen és havon, hanem száraz úton és éghajlati szempontból kihívó körülmények között is. Ez az új technológia az elsők közé rangsorolja a Michelin Alpin 5 gumiabroncsokat a téli gumiabroncsok közt.

A Michelin Alpin 5 előnyei közé azonban nemcsak az összetétele tartozik, hanem a futófelülete is, amelyet ebben az esetben egyirányú, mélyen vágott, nyíl alakú barázdák tagolnak. A barázdák és a futófelület speciális mintázatának kombinációja létrehozza az ún. Caterpillar, azaz hernyó hatást – a barázdák tökéletesen megtapadnak a havon és nem mozdulnak el egy milliméterrel sem. Keményebb havon a finom lamellák jobb megkapaszkodást garantálnak és a Michelin Alpin 5 modellen lényegesen több lamella helyezkedik el, mint elődjén, az Alpin 4 abroncsain.

A Michelin Alpin 5 téli gumiabroncsok további előnyei közé tartoznak a rettegett aquaplaning elleni hatékonyság, a futófelület kiváló vízelvezetése és az ún. stabilgrip, amely a Michelin további tromfjaihoz tartozik. A pontos vezethetőséget az egymásba záródó futóblokkok teszik lehetővé, amelyek 3D-s lamellákkal vannak ellátva. A Michelin Alpin 5 gumiabroncsnak az előző modellhez képest rövidebb a féktávolsága száraz és nedves úton egyaránt, továbbá több futófelületi blokk, lamella és vágott horony helyezkedik el rajta, miközben megtartja a futófelület merevségét.