A Goodyear készül a 2013-as kamionverseny szezonra

2013 május 25 hírek


Goodyear kamionverseny beszállító

A benevezett csapatok mindegyike Goodyear versenyabroncsokat kap A Goodyear a 9. olyan évre készül, amikor versenyabroncsokkal látja el a Kamion Európa-bajnokság résztvevőit. A tíz futamból álló Európa-bajnokság május 18-án kezdődik az olaszországi Misanoban, és a Goodyear az egész versenyszezonban a speciális kialakítású Goodyear Truck Racing abroncsokkal fogja ellátni a versenyistállókat.
A Tire Technology International rendezvény, illetve annak huszonegy főt számláló szakmai zsűrije, a Goodyearnek ítélte meg az innovációs díjat, ezzel emelve a céget, az év gumiabroncs gyártójává. Az indoklásban kiemelték a Goodyear számos beruházását, illetve különböző együttműködéseit (Pl. a FIA-val), amivel hozzájárult a gumiipar fejlődéséhez és a vezetés biztonságosabbá tételéhez.

A Kamion Európa-bajnokság céljára egyedileg tervezett és fejlesztett Goodyear Racing abroncsok rendelkeznek egyedül a sportág vezető testülete, az FIA (Federation Internationale de l’Automobile) által kibocsátott típusengedéllyel. Az abroncsok a benevezett csapatok számára az abroncsok mellé nyújtott műszaki támogatással együtt állnak majd rendelkezésre.

A nézők épp olyan szenzációs évad elé nézhetnek, mint amilyen a tavalyi volt, amikor a 2011-es bajnok Jochen Hahn, a 2012-es FIA Kamion Európa-bajnokság végső győztese az utolsó pillanatban vívta ki a bajnoki győzelmet a közte és a korábbi bajnok, Antonio Albacete között zajló küzdelemben. Mindketten MAN kamionnal és Goodyear abroncsokkal versenyeztek.

A 2013-as versenyévad tíz futamból áll, és a versenyabroncsokat, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat a Kamion Európa-bajnokság szervezője, a TRO (Truck Racing Organisation) biztosítja. A TRO minden versenyen egy külön szerelői csapattal és egy mobil szerelőállomással áll rendelkezésre a versenycsapatok számára, hogy felszerelje a szükséges abroncsokat, és műszaki támogatást nyújtson.