Futurisztikus abroncs a Hankooktól

2022 január 20 hírek


Hankook iFlex

Január elején mutatta be legújabb koncepcióabroncsát a Hankook Tire.

A vállalat nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztésre, ennek eredménye a legújabb, nyomás nélküli termék.

A cég több mint egy évtizede dolgozik a nyomás nélküli i-Flex technológiáján, fejlesztésükkel a CES (Consumer Electronic Show) 2022-es frankfurti kiállításán, a Hyundai Motor Company robotplatformjánál mutatkoztak be.

A két vállalat azért jelentkezett közös bemutatóval, mert a Hyundai egyedi robottechnológiája egy olyan sokoldalúan használható fejlesztés, amely lehetővé tette a mobilis elemek használatát, a Hankook i-Flex technológiája pedig tökéletesen alkalmazkodik ehhez és maximalizálja az autógyártó által biztosított lehetőségeket.

A futurisztikus, nyomás nélküli koncepcióabroncs 10 collos, 400 mm átmérőjű és 105 mm széles futófelületet biztosít a használónak. A hagyományos gumiabroncsokkal ellentétben nincsen benne levegő, így defektet sem kaphatunk vele, így optimális megoldás az autonóm járművekhez.

A nagy terhelést és az utak okozta rázkódást egyedi küllőszerkezete nyeli el, és szintén egyedi fejlesztésük, egy C-alakú profil biztosítja az aszfalttal való maximális érintkezési felületet, ezáltal a biztonságos vezetést. Az abroncs futófelületi mintázata sejtszerkezetű.

A Hankook Tire elkötelezett a fenntarthatóbb jövő építése iránt, ezért született meg az i-Flex, a levegő nélküli abroncs. Ez a termék ideális megoldás lehet a jövőbeli mobilitás számára.