A Hankook legstrapabíróbb off-roadja

2022 január 23 hírek


Hankook Dynapro MT2

Megjelent a piacon a Hankook legerősebb off-road abroncsa, mely a Dynapro MT 2 névre hallgat.

A cég büszkén mutatta be új üdvöskéjét, mely a SUV portfóliót színesíti. A legkíméletlenebb körülmények közötti vezetésre tervezett, POR (Professional off-road) oldalfal jelöléssel ellátott abroncs MT (mud terrain – terepgumi) jelzéssel is bír. A mintázat tervezésekor 3D szimulátorral tervezték mély, durva mintázatait, melyek segítségével a gumi a legnagyobb sárban sem hagyja cserben gazdáját. Tapadása sárban, porban, sziklákon, homokban és kavicson is teljesen optimális.

A cég egy speciális, új öntőformát használ a termék gyártása során, ennek eredménye a még robusztusabb, erőteljesebb tartás. Tényleg úgy viselkedik, mintha egyetlen formából öntötték volna ki. Vállban található blokkjai V alakban helyezkednek el, ez még biztosabb tapadást tesz lehetővé extrém terepeken is. Az abroncs nagyon jól tervezett kőkivető rendszerének köszönhetően hatékonyan tisztítja meg a futófelületet a különböző kövektől és szennyeződésektől, így védelmet nyújt a nyomódásoktól és defekttől is.

Alapanyaga egy speciális – természetes gumi - keverék, amelyet a cég a fenntarthatóság jegyében termesztett, és amely nagyobb flexibilitást eredményez a termék használata során. A futófelület alkalmazkodó képessége emelkedett a technológia használata révén.

Az európai piacon a termékcsalád 19 méretben érhető el 15-17 coll között. Oldalfalán szerepel a POR és M+S (mud and snow/sár és hó) jelzés. Nem tartozik az Uniós címkézési kötelezettség hatálya alá és bár nem szerepel rajta a 3 hegycsúcs-hópihe (3PMSF) jelzés, télen azokban az országokban is használható, ahol kötelező a téli abroncs.

Jó autózást kíván a Gumiterminál csapata a Dynapro MT2-vel!